Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun05262019

Last update06:30:53 PM

Spas za posadu jahte

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Osam članova posade francuske jahte spasili grčki vojni helikopteri nakon što se 60 metara dugačak brod prevrnuo u vodama Egejskog mora.

Grčki vojni helikopteri spasili su posadu francuske super jahte koja se prevrnula i počela da tone u vodama Egejskog mora.

Preplašeni članovi posade nalazili su se na najvišoj tački jahte duge 60 metara koja se prevrnula i počela da tone, a unutrašnjost broda bila je već napunjena vodom.

Jahta se pokvarila posle snažnog udara bure blizu obale grčkog ostrva Skiros u Egejskom moru i onda je voda počela da prodire u unutrašnjost broda.

Dva helikoptera grčkog ratnog vazduhoplovstva, jedna fregata ratne mornarice, kao i plovila Obalske straže i četiri civilna broda, uputili su se ka mestu mestu nesreće, posle poziva u pomoć kapetana jahte "Jogi" koja je plovila pod zastavom Francuske.

Kada su spasioci stigli, jahta je već počela da tone, a kapetan je izdao naređenje posadi da napuste brod. Poziv za pomoć stigao je u petak u pet sati ujutro, a spasilački helikopteri "super puma" su za pola sata već bili na mestu nesreće.

Zbog jakog vetra i nezgodnog položaja broda koji je već počeo da tone, akcija spasavanja je počela posle sat vremena kasnije, a prvi helikopter je morao da se vrati u bazu kako bi dopunio gorivo.

Kada su se oko sedam sati ujutro oba helikoptera našla iznad broda, počela je akcija spasavanja i ubrzo se svih osam članova posade nalazilo se u letelici na putu ka kopnu.

Svih osam članova posade evakuisano je helikopterom na sigurno mesto, a kapetanu je ostala neprijatna dužnost da o ovoj nesreći obavesti, za sada neidentifikovanog vlasnika velike jahte.

http://www.youtube.com/watch?v=bfHNqQWmuBg&feature=youtu.be 

Izvor: www.rts.rs


Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries