Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun05262019

Last update06:30:53 PM

Misterija: Nestao 3,5 tona težak podvodni kip

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Italijanske vlasti se čudom čude poslednjih dana. Ko ili šta je moglo da pomeri podvodnu bronzanu, preko dva metra visoku i 3 i po tone tešku, statuu svetog Franje Paolskog? 

 

Kip je postavljen 29 metara ispod površine Mediteranskog mora na zapadnoj italijanskoj obali ispred gradića Paola.

Velika figura sveca sa kapuljačom, koji drži jednu ruku uzdignutu i ubetoniran je u morsko dno, samo je jedna od nekoliko podvodnih koje Italija ima, a namera im je "štititi ribare i ronioce".

 

Policija i Obalna straža razmatraju nekoliko mogućnosti, a najizvesnija je ona da su kip nehotice pokupile ribarske mreže sa većeg broda, prenosi Index. Ribolov je zabranjen u tom delu, što bi objasnilo zašto incident nije prijavljen. Policija istražuje i prijave građana Paole koji su videli sličan objekt u prtljažniku neidentifikovanog kombija samo par dana nakon nestanka podvodnog kipa, što može značiti da je brončani sveti Franjo ukraden po narudžbi.

 

Zanimljivo je da su ronioci koji su išli istraživati nestanak kipa, naišli na olupinu broda za koju se sumnja da je stara barm 100 godina. Sveti Franjo bio je siromašan redovnik rođen 1416. godine u Paoli, po kojoj je kasnije dobio i ime. Šest godina je živio u morskoj pećini obližnje paolske obale, posvećujući se molitvi. Papa Ivan XXIII. proglasio ga je 1963. godine zaštitnikom italijanske pokrajine Kalabrije.

 

http://www.youtube.com/watch?v=L7H6RKe2E4Q&feature=player_embedded

 

 

Izvor: www.vesti-online.com

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries