Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri05242019

Last update06:30:53 PM

Brod-ostrvo za genijalce bez viza

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kompanija "Blusid" koja posluje u Kaliforniji, tačnije u poznatoj "Silikonskoj dolini", dosetila se načina za zapošljavanje svih "genijalaca" koji ne mogu da dobiju dozvolu za rad u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

 

Postoji puno primera da su velike kompanije nastale u garaži, ovaj put će izgleda veliki poslovi započinjati na brodu-ostrvu.

Kompanija "Blusid“ (BlueSeed) odlučila je da počne izgradnju broda koji će biti usidren u blizini kalifornijske obale. Na njoj će se nalaziti kuće u kojima će živeti preduzetnici koji sanjaju da pokrenu veliku kompaniju, ali nemaju mogućnost da dobiju vize za rad u SAD-u.


Predstavnici ove kompanije smatraju da sadašnji vizni propisi mogu da odbiju potencijalne velike proizvode i inovacije. Stoga su oni odlučili da pomognu strancima da budu samo nekoliko kilometara od epicentra svih dešavanja u IT svetu.

 

Maks Marti, predsednik "Blusida" kaže da mnogi žele da rade u "Silikonskoj dolini", ali nemaju prilike za to.


"Video sam mnoge svoje prijatelje koji su morali da napuste SAD, nakon što su tu završili školovanje, uprkos njihovoj želji da nastave da rade", objašnjava Marti, koji je i sam potomak Kubanaca.


U SAD su političari ovih dana prilično podeljeni oko dozvola za rad, pogotovo što su sledeće godine izbori. Zato su čelnici kompanije rešili da smisle ovaj zanimljiv koncept.


Brod će biti opremljen za rad i život za oko 1.000 ljudi i nalaziće se na nekih 15 kilometara od obale San Franciska. Biće registrovan u nekoj državi koja ima solidan pravni sistem poput Bahama ili Maršalskih ostrva, i stanovnici broda će živeti pod njihovim zakonima.


Na brodu će se izdavati privremene radne ili turističke vize kako bi preduzetnici mogli da se sastaju sa potencijalnim investitorima.


Život na ovom brodu-ostrvu će koštati oko 1.200 dolara mesečno, a biće opremljen sa svim najnovijim tehničkim dostignućima.


"Blusid" planira da skupi do 30 miliona dolara u narednih godinu i po dana kako bi lansirali ovaj projekat do kraja 2013 godine.

 

Izvor: www.vesti-online.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries