Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat07112020

Last update06:30:53 PM

U napadu pirana povređeno više od stotinu kupača

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Posle napada pirana na kupače u brazilskoj saveznoj državi Pijaui, koji je ličio na scenu iz horor filma, lokalne vlasti su preduzele mere za kontrolisanje populacije ovih grabljivica.

Kako se navodi na internet sajtu “UOL Noticias”, više od sto kupača zadobili su ozbiljne povrede peta i prstiju kada su ih tokom vikenda napale pirane. Oni su prevezeni u Hoze de Freitas, nedaleko od Terezine, prestonice Pijaui, gde im je ukazana medicinska pomoć.

Zbog neograničenog ribolova, pirane gotovo da nemaju prirodnih neprijatelja i u moru nema dovoljno riba za njihovu ishranu, što objašnjava povećanje njihove populacije i agresivno ponašanje, saopštio je lokalni institut za ekologiju.

Da bi uspostavili ravnotežu u lancu ishrane, pripadnici instituta ubacili su u vode Piauija, u severoističnom delu Brazila, 100.000 primera ribe tilapije, koja pripada porodici grgeča. Do novembra će u more biti ubačeno još oko 200.000 drugih riba (traira i tukunare) kojima se pirane hrane, a koje sa uživanjem jedu ikru pirane.

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries