Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed07152020

Last update06:30:53 PM

Sudar ruske podmornice i broda

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ruska podmornica na nuklearni pogon i ribarski brod sudarili su se kod poluostrva Kamčatka na Dalekom istoku. Nuklearni reaktor podmornice "Sveti Đorđe osvajač" nije oštećen i nivo radijacije je normalan.

Kod poluostrva Kamčatka na Dalekom istoku, pri čemu je podmornica pretrpela spoljašnja oštećenja koja nisu prouzrokovala curenje radioaktivnog sadržaja, javila je danas ruska novinske agencije Interfaks.

Nuklearni reaktor podmornice "Sveti Đorđe osvajač" nije oštećen i nivo radijacije je normalan, prenela je agencija Rojters posle sudara u zalivu Avačin kod poluostrva Kamčatka.

"Nije bilo curenja radijacije. Samo je malo trup podmornice oštećen", naveo je neimenovan izvor za britansku agenciju.

Portparol ruske Pacifičke flote Roman Martov izjavio je danas agenciji AP da "sudar nije doveo do oštećenja, već da je pretrpljena samo beznačajna šteta" na podmornici i ponovio da nije bilo radijacije.

Martov je naveo da je posada podmornice videla da se približava ruski ribarski brod i da su pokušali da ih upozore na neposrednost sudara, ali da je brod ignorisao upućene signale i kada je inspekcijski tim ruske mornarice otišao u proveru, videli su da je celokupna posada ribarskog broda bila pijana.

Rojters navodi da je nuklearna podmornica sada usidrena u blizini luke Viliučinsk radi popravke trupa.

Agencije navode da rusko ministarstvo odbrane nije bilo dostupno za komentar.

Izvor: www.novosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries