Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed07152020

Last update06:30:53 PM

Zimski ribolov

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Cjepljeni ribolovci tvrde da zimski ribolov može biti izuzetno uspješan. Mnogi ribiči baš sada kreću na more, koje je u ovo vrijeme samo njihovo, oslobođeno dosadnih vikend kapetana.

No prije nego odvežete cime, pročitajte ovih par osnovnih savjeta:

● Obucite slojevitu obuću – najbolje sintetiku ili vunu – a nikada pamuk, koji je vrlo loš izolator kada je vlažan.

● Ponesite visokoenergetsku hranu i tople napitke. Važno je biti hidriran na zimskom suhom zraku. Klonite se alkohola koji širi krvne žile i hladi najbitnije dijelove vašeg tijela.

● Hladna voda vrlo brzo izvlači energiju i tjelesnu toplinu. Ako padnete u vodu, prsluk za spašavanje dat će vam potrebno vrijeme da se vratite na brod prije nego vas zahvati hipotermija. Prsluci vas mogu utopliti u i izvan vode, dok oni s automatskim napuhavanjem omogućuju slobodu kretanja kada su navučeni preko glomazne zimske odjeće. Također, budite sigurni da imate vlastitu metodu povratka na brod, kao na primjer preko ugrađenih ljestvi ili kratkog užeta (s omčama za uporišta), koja su čvrsto pričvršćena na bitve ili drugi fiksni objekt.

● Kada ste završili s ribolovom i odlazite iz pristaništa/marine, okrenite vanbrodski motor sasvim prema dolje i upalite ga na sekundu, kako bi ispumpao svu preostalu vodu koja je još ostala u motoru. Očistite brod od svih nečistoća i temeljito ispustite sve ostatke ribolova kroz drenažne otvore spremišta za mamce, kako bi onemogućili razvoj agresivnih vrsta.

 

Izvor: www.naucat.com

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries