Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07142020

Last update06:30:53 PM

Pedaliranjem ispod povrsine....

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Neverovatna podmornica inovativnog dizajna koja se pokreće pedaliranjem i koja može zaroniti do 30 metara u dubinu razvijena je u Rusiji i uskoro će se naći u prodaji.

Sprava koju mogu pokrenuti dve osobe bez posebnog treninga kreće se brzinom ljudskog hoda, a osobe koje pedaliraju sede sa strana. Podmornica je napravljena od posebne vrste stakla, a njeni izumitelji kažu da nudi "spektakularan pogled ispod površine vode".
 
Osim dva seta pedala, ljudi koji se nađu u njoj mogu upravljati volanom i sa nekoliko dugmića, što ovu podmornicu čini prejednostavnom za upotrebu.
 
Ruska kompanija Marine Innovative Technologies Ltd (MIT) objavila je da će cena podmornice biti oko 56.500 eura, iako bi za preprodavce mogla pasti i na 17.000 eura, piše Telegraph.
 
Iz MIT-a očekuju da će najviše primeraka prodati ljudima koji ih žele koristiti u privatne svrhe, ali i kompanijama koji će podrmornice koristiti kako bi razvili turizam u svojim mjestima.
 
Podmornica je duga 3,4, a široka dva metra. Može se prevoziti na prikolici automobila, a u vodi se kreće napred, nazad, gore i dole, te se može rotirati po vertikalnoj osi.

 

Izvor: www.slobodnaevropa.org

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries