Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri07102020

Last update06:30:53 PM

"Nišavska regata" 20. maja

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Tradicionalna "Nišavska regata" biće održana šesnaesti put 20. maja, na reci Nišavi.

Regata koju organizuje "Safari klub" imaće imati revijalni karakter, u prvom delu staze i takmičarski u drugom. 

Kretaće se na delu reke od sela Prosek do centra Niša, u ukupnoj dužini od petnaest kilometara. Čamci će prolaziti pored Niške Banje, Brzog Broda, Medijane i Vrezinskog bazena, a odatle će krenuti takmičarski deo.

Nišavska regata spada u red sportsko rekreativnih programa, koji je namenjen ljubiteljima čamaca, reka i boravku na otvorenom prostoru. 

U programu mogu da učestvuju posade, koje imaju pravi gumeni čamac sa veslima i zaštitnu opremu za boravak na reci.

Na regati mogu učestvovati formacijska plovila, ali su zabranjena plovila na motorni pogon, razne gume, kao i druge priručne naprave koje nisu bezbedne i namenjene za plovidbu rekom.

U takmicarskom delu mogu učestvovati samo gumeni čamci sa četiri i šest članova posade. 

Najmanja dužina čamca trebalo bi da iznosi 3,65 metara, najmanja širina 1,7 metara i minimalna težina četrdeset kilograma za četiri člana posade ili da najmanja dužina bude 4,25, širina dva metra i najmanja težina pedeset kilograma, za šest članova.

Nišava je najduža i najveća pritoka Južne Morave, izvire u Bugarskoj, a deo koji prolazi kroz Srbiju dugačak je 151 kilometar. 

Protiče kroz Dimitrovgradsku, Pirotsku, Belopalanačku i Nišku kotlinu. Nišava je usekla i sedamnaest kilometara dugu Sićevačku klisuru, koja predstavlja jedinstven prirodni rezervat.


Izvor: www.mondo.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries