Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu10292020

Last update06:30:53 PM

Sutra plovidba u celoj Srbiji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Smederevo - Plovidba Dunavom uzvodno od Kostolca je dozvoljena, a od sutra, najverovatnije i u celoj Srbiji, kaže šef Lučke kapetanije u Smederevu Hranislav Mirković.

"Jutros sam dozvolio plovidbu nizvodno do nove luke, a od ovog trenutka, dozvoljena je uzvodno od Kostolca. Najverovatnije će sutra i moj kolega iz Velikog Gradišta dozvoliti plovidbu", rekao je Mirković.

Ledolomac "Greben" razbijao je i čistio nanose leda na ušću Velike Morave u Dunav i nizvodno do Kostolca. 

"Prošao je led, ima još malo naslaga uz obalu, ali nema opasnosti za plovidbu i od poplava", rekao je Mirković i dodao da će ledolomac očistiti još ulaz u Kostolački kanal. 

"Ovim je misija 'Grebena' na ovom delu Dunava uspešno završena", istakao je Mirković. 

Vodostaj Dunava kod Smedereva danas je, po podacima Hidrometeorološkog zavoda Srbije (HMZS), niži 14 centimetara u odnosu na jučerašnje merenje i iznosi 484 centimetra. 

Vodostaj ima tendenciju stagnacije, navode u HMZS, a što se ledenih pojava tiče, danas imamosituaciju ledohoda, koji je u celoj Srbiji zabeležen samo još na izveštajnoj stanici Ljubičevski most na Velikoj Moravi. 

Prognoza vodostaja HMZS do kraja meseca kreće se u opsegu do plus deset centimetara, što je još ispod granice redovne odbrane od poplava, koja kod Smedereva iznosi 600 centimetara. Temperatura vode Dunava kod Smedereva je dva stepena.

Izvor: www.b92.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries