Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri02282020

Last update06:30:53 PM

Led plovi, ledeni čep namerno nije razbijen

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U Zemunu i večeras niz reku Dunav led plovi nizvodno, a dva broda, “Topola” i Aleksandar”, angažovani su na njegovom razbijanju, dok za jedan ledeni čep nije data naredba da se uništi.

Dva broda su na različitim lokacijama na reci a polovina rukavca u Zemunu je spremna da primi određenu količinu leda, izjavio je Tanjugu pomoćnik Javnog preduzeća “Beovode” Zoran Matić.
On je naveo da na delu Dunava između Lida i Zemuna postoji jedan ledeni čep za koji nije data naredba da se razbije kako sva količina leda ne bi ušla u rukavac.
Prema njegovim rečcima, trenutna situacija sa ledom na Dunavu u Zemunu je povoljna čemu doprinosi i kiša koja je dovela do smanjivanja njegove površine.

Na beogradskim rekama sinoć je uspostavljen ledostaj - stanje u kome led miruje jer je takvo stanje bilo potrebno za nastavak akcije razbijanja leda.

Iz “Beogradvoda” su prethodno saopštili da je razbijanjem leda obezbedjeno stanje u kome nema rizika za beogradske mostove, kao i da su smanjene mnogo veće posledice od onih koje su se dogodile juče, u razarajućem naletu santi leda na Dunavu.

U tom naletu leda uništena je marina Nautičkog kluba Zemun, havarisano je preko 100 čamaca, a oštećeno je oko 80 odsto splavova na tom potezu.

Izvor: 24sata.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries