Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon05272019

Last update06:30:53 PM

Uklonjena divlja deponija ispod Brankovog mosta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Divlja deponija ispod Brankovog mosta u Karađorđevoj ulici, koja je dugo predstavljala ruglo grada juče je uklonjena.

 

Na njenom raščišćavanju učestvovali su radnici nekoliko javnih komunalnih preduzeća pod nadzorom Sekretarijata za inspekcijske poslove.

- Prostor ispod mosta u Karađorđevoj i okolnim ulicama zaista je bio ruglo ovog dela grada, posebno ako se ima u vidu da se veliki broj turista koji kod nas dolazi brodom prvo susretne sa delom oko Brankovog mosta. Nadležni organi će nastaviti sa ovom i sličnim akcijama, kako bi se trajno promenila slika o komunalnom redu u gradu - rekao je pomoćnik sekretara za inspekcijske poslove Nebojša Tomić i dodao da je za dugoročnu uspešnost akcije potrebna veća odgovornost građana, kako bi otpad bio odlagan na predviđena mesta.

Tomić je podsetio da su za stvaranje divljih deponija i ostavljanje smeća na nepredviđenim mestima propisane kazne od 5.000 dinara za fizičko lice, 20.000 dinara za pravna lica i preduzetnike, pa do milion dinara, ako se pokrene prekršajni postupak.

- To naravno nije cilj, već da čistoća bude na nivou kakav priliči jednom glavnom gradu. Takođe, svedoci smo da se u poslednje vreme sve više vodi računa o zaštiti životnog okruženja lokalnim akcijama, koje smo zajednički sprovodili sa beogradskim opštinama, do globalne „Očistimo Srbiju“ - zaključio je Tomić.

U združenoj akciji nadležnog sekretarijata, komunalnih preduzeća i „Čvorišta“, do sada je u čišćenju beogradskog priobalja odneto više od 3.000 kubika smeća.

 

Izvor: www.danas.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries