Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat10242020

Last update06:30:53 PM

U Kuršumliji očišćeno deset divljih deponija

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Akcija čišćenja tri reke u Kuršumliji sprovedena je pošto je letos građanin Miodrag Mihajlović sa bagerom ušao u reku Toplicu i sam počeo da čisti njeno rečno korito.

KURŠUMLIJA - U Kuršumliji je uklonjeno deset divljih deponija pored reka Toplica, Banjska i Kosanica i sada su te reke očišćene u delu koji prolazi kroz grad, ali nema novca za nastavak njihovog čišćenja van grada, rečeno je u javno-komunalnom preduzeću "Toplica".

Direktor tog komunalnog preduzeća Darko Lazaravić rekao je da će u gradu biti postavljene kamere na mostovima tih reka kako bi se kontrolisalo da li građani bacaju smeće.
 
"Reke Toplica i Banjska protiču gotovo kroz ceo grad, dok reka Kosanica protiče kroz naselje Kastrat, pa su podložne za odlaganje smeća. Preduzimali smo sve mere da to sprečimo, ali je bilo nemoguće sprečiti ljude da bacaju smeće u reke", ukazao je Lazarević.
 
"Nemamo finansijskih sredstava da nastavimo čišćenje reka van grada. Zaista je potrebno što hitnije očistiti Toplicu uzvodno, sve do sela Mrćez", rekao je Lazarević i ukazao da je izvan grada evidentirano još desetak divljih deponija pored reke Toplice.
 
Akcija čišćenja tri reke u Kuršumliji sprovedena je pošto je letos građanin Miodrag Mihajlović sa bagerom ušao u reku Toplicu i sam počeo da čisti njeno rečno korito.
 
Nakon toga je akciju čišćenja finansiralo Ministarstvo životne sredine, jer lokalne vlasti za to nisu imale novca. Čišćenje rečnih korita u Kuršumliji je koštalo 1,8 miliona dinara.
 
 
Izvor: www.kurir-info.rs

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries