Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed02262020

Last update06:30:53 PM

Ekoturizam: Dunav je šansa Srbije

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na svom toku kroz Srbiju, dugom 588 kilometara, Dunav prolazi kroz veliki broj zaštićenih prirodnih dobara različitih novoa zaštite i pruža brojne mogućnosti za razvoj ekoturizma i uživanje u njegovim lepotama.
Dunav je najznačajnija evropska reka i predstavlja evropski saobraćajni Koridor sedam. Sastavni je deo transevropskog plovidbenog sistema Rajna - Majna - Dunav, koji svojom dužinom od 3505 kilometara plovnog puta spaja Atlantik i Mediteran, povezuje zapad i istok Evrope. 
Zato će Nacionalna asocijacija "Ekoturizam Srbija" u Novom Sadu organizovati okrugli sto posvećen razvoju ekoturizma podunavskog regiona. 
Glavni cilj skupa je da stvori konsenzus o važnosti razvoja ekoturizma podunavskog regiona i njegov uticaj na privredu eko područja, kao i prihvatanju ekoturizma kao ravnopravnog činioca u prepoznavanju Srbije kao kvalitetnog turističkog odredišta. 
Okrugli sto bi trebalo da bude i priprema za Međunarodnu konferenciju ekoturizma koja se planira za 2012. i koja će biti posvećena Dunavu i njegovim potencijalima koje nudi za ekonomski razvoj svih podunavskih zemalja, koji do sada nisu valorizovani na odgovarajući način.

Izvor: www.b92.net 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries