Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat07112020

Last update06:30:53 PM

Kostić kupio Brodogradilište Apatin

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

"MK komerc", koji je deo "MK grupe", čiji je vlasnik biznismen Miodrag Kostića, kupio je za 150 miliona dinara Brodogradilište Apatin.

Odlukom Odbora poverilaca, stečajni upravnik apatinskog preduzeća je ovlašćen da Brodogradilište proda "MK komercu" iz Novog Sada za 150 miliona dinara.

Prethodno je Skupština poverilaca, kao petog člana Odbora poverilaca izabrala "Bi-Audit" iz Beograda, čime su obezbeđeni i formalni uslovi za donošenje odluke o prodaji.

Nakon verifikacije nadležnog suda, narednih dana biće potpisan ugovor o kupoprodaji sa novim vlasnikom, koji treba da uplati razliku između depozita i ponuđene sume u iznosu 34 miliona dinara.

Vrednost imovine Brodogradilišta “Apatin” u bankrotu je procenjena na 584.279.000 dinara, dok potraživanja poverilaca iznose 1.185.000.000 dinara.

S obzirom da je ponuđena cena MK komerca bila niža od 50 odsto od procenjene vrednosti Brodogradilišta, Odbor poverilaca je većinom glasova morao "prelomiti" i doneti odluku o daljoj sudbini preduzeća.

Kako sastanku Odbora nije prisustvovao dovoljan broj članova, sazvana je sednica Skupštine poverilaca, na kojoj je umesto Agencije za osiguranje depozita za petog člana izabran predstavnik "Bi-Audita".

Za 3. oktobar je najavljeno dopunsko ispitno ročište, na kome će biti razmotrena naknadno prijavljena potraživanja, prenosu TV Apatin.

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries