Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun07052020

Last update06:30:53 PM

Jahta inspirisana mitološkim kitom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Koncept superluksuzne jahte od 90 metara, inspirisane mitološkim bićem - velikim kitom, predstavljen je na septembarskom sajmu jahti u Monaku, a njegovi dizajneri uveravaju da njihova vizija može postati realnost.

"The Beluga: Emperor of the Seven Seas" delo je belgijskih dizajnera iz kompanije "Puresang", a na sajmu je privuklo mnogo pažnje svojim fascinantnim izgledom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U toku su pregovori sa tri potencijalna klijenta spremna da prave ovu jahtu. Jedan od njih je iz Holandije, saznaje CNN.

Gradnja "Beluge" bi, prema rečima Vila Erensa, direktora i glavnog dizajnera "Puresanga", koštala oko 200 miliona dolara. Kada bi jednom bila završena, njen vlasnik imao bi priliku da uživa u "palati svetlosti" zahvaljujući inovativnoj upotrebi stakla.

"Mrzim način na koji se danas grade jahte, sa puno nivoa, a bez visine", izjavio je Erens. "Ja želim da vlasnici iskuse život na moru u potkrovlju".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako bi se stvorila atmosfera "svemira i prostranosti", Erens je udružio snage sa ljudima iz kompanije "Glass Deco", koja proizvodi dekorativna stakla.

Zahvaljujući staklenim stepenicama, kupoli u spavaćoj sobi i kristalnom lusteru visokom devet metara istaknuto je i svetlo i visina. Sa spoljne strane "Beluga" ima 14 metara dug bazen, saunu i koktel-bar, zajedno sa prostorom za odmor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Središnji deo jahte čini pet luksuznih apartmana sa balkonima, turskim kupatilom, teretanom i bioskopom. Taj deo inspirisan je Pinokijom koji se našao u stomaku kita i tamo se zabavljao, objasnio je dizajner.

Pored svega nabrojanog, jahta ima i zeleni vrt, a celokupni koncept namenjen je isključivo milijarderima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.vesti-online.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries