Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed05222019

Last update06:30:53 PM

Dunav velika razvojna šansa

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Novi Sad - Srbija ce dobiti kandidaturu za clanstvo u EU i mora da bude spremna da iskoristi pretpristupne fondove kako bi ostvarila infrastrukturne projekte na Dunavu.

 

Dunav je naša velika razvojna šansa, kaže potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić napominjući da će u narednim godinama Nemačka, Austrija i druge članice EU dati prioritet dunavskim projektima, u okviru Dunavske strategije.

Za investiranje u Luku Novi Sad zainteresovana je jedna velika francuska kompanija koja želi da rentira deo prostora i da tako, zajedno sa gradom, pokrajinom i republikom doprinese da to bude značajan lučki centar, istakao je Dinkić.

Napominjući da novosadska Luka time ne bi bila prodata, "ona ostaje u vlasništvu Srbije, pokrajine i grada, ali treba da se stavi u funkciju lučke delatnosti, ministar je dodao da bi i Pančevo i Smederevo trebalo da budu naši značajni rečni lučki centri.

Za investiranje u Srbiji interesovanje je pokazala i luka u nemačkom gradu Duizburgu i sve te mogućnosti moramo što pre da aktiviramo kako bismo dunavski koridor maksimalno iskoristili, ne samo u turizmu nego i u industriji, transportu i drugim privrednim granama, naglasio je Dinkić.

Izvor: www.b92.net

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries