Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat09262020

Last update06:30:53 PM

Morz jurio veslace po obali

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Velington - Posada veslackog broda jednog studentskog veslaca kluba na Novom Zelandu suocila se sa neobicnim napadacem - povecim morzem koji je dva puta jurisao na njih, primoravsi ih da napuste plovilo i razbeze se po plazi.

Članovi veslačkog kluba Otago univerziteta nalazili su se na oko 200 metara od obale u visini grada Dijundin, na Južnom Ostrvu, kada je bez ikakvog povoda životinja krenula na njih. Morž je zaronio ispod broda i dva puta udario snažno u njega napravivši dve rupe u trupu.

"Osetio sam udar i nekoliko sekundi posle toga voda je počela na nadire, nastala je panika", kazao je jedan od mladih veslača za lokalni list Dejli Tajms, prenela je agencija AP. Posada se odmah uputila ka najbližem pristaništu, bežeći od razjarene životinje koja je krenula za njima.

"To je bilo naše najbrže veslanje tog jutra", kazao je drugi veslač, dodajući da je morž nastavio da kidiše na njih i na plaži.

Šon Mekonki, predstavnik novozelandske službe za zaštitu morževa, izjavio je da nikada ranije nije čuo za sličan slučaj. On je objasnio da su morževi veoma radoznala stvorenja i da često u igri udaraju u brodove.

"Prosto ne mogu da verujem da je to bio agresivan napad", dodao je Mekonki.
Bilo kako bilo, šteta na brodu procenjuje se na 30.000 dolara.

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries