Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07072020

Last update06:30:53 PM

Američki letači koji su nestali iznad Jadrana - najverovatnije poginuli

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Dvoje americkih letaca balonom, koji su nestali iznad Jadrana pre tri dana u izuzetno losim vremenskim prilikama, najverovatnije su poginuli, saopstili su organizatori trke balona.

 

Direktor leta Don Kameron izjavio je danas da su letači padali prema moru brzinom 80 kilometara na sat i da je razlog za pesimizam visoka brzina poniranja balona, ako to bude potvrdjeno.

Poslednji kontakt sa letačima, Ričardom Abrucom i Kerol Rajmer Dejvis, zabeležen je u sredu ujutru, dok su prema otvorenom moru leteli brzinom 80 kilometara na čas i u jednom trenutku nestali sa radara, prenela je agencija AP.

Italijanski spasioci u pretrazi Jadranskog mora i priobalnih područja angažovali su avion, heliopter i četiri čamca, navedeno je u saopštenju.

Takmičenje u letenju balonima Gordon Benet jedna je od najstarijih i najprestižnijih aeronautičkih takmičenja, koje je ove godine započelo 25. septembra u Bristolu, u Engleskoj i okupilo 20 timova iz nekoliko zemalja.

Prema pravilima takmičenja, pobednik je ekipa koja stigne do najdalje distance od mesta početka trke.

Ostalih 19 ekipa u ovogodišnjem takmičenju "sigurno je sletelo i svi ostali piloti su sigurno i dobro", objavili su organizatori.

 

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries