Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07132020

Last update06:30:53 PM

Zvezdini veslači će napraviti kamp

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Zlatarsko jezero, najveća od tri hidroakumulacije u kanjonu Uvca, uskoro bi trebalo da dobije veslački kamp i postane oaza za pripremu takmičara u sportovima na vodi.

 

Veslački klub “Crvena zvezda” iz Beograda izrazio je želju da u zaseoku Vasilići, na oko osam kilometara od brane u Kokinom Brodu, otvori kamp za članove kluba, a podrška za izgradnju je već stigla od Turističko-sportskog centra “Zlatar” i Direkcije za izgradnju u Novoj Varoši.

Veslači skifa, dvojaca i osmeraca “Crvene zvezde”, njih dvadesetak, letos su na Zlatarskom jezeru imali višednevne pripreme.

– Ovde, na hiljadu metara nadmorske visine, uslovi za pripreme su evropski. U zaseoku Vasilići jezero je zaklonjeno visovima, odlična je temperatura vode, a ima i pruga za treninge od po tri kilometra. Planiramo da ovde iduće godine oformimo kamp u kome bi se od 1. jula do 1. septembra pripremali sportisti, da mesto preporučimo Slovencima i dovedemo druge prijatelje. Pored uslova na jezeru, prednost su i seoski ambijent i mir i tišina. Želja je da ovde bude ogranak našeg kluba i da animiramo mlade iz zlatarskog kraja da se bave veslanjem – kaže Marko Veselinović, trener Veslačkog kluba “Crvena zvezda”.

Đorđe Obućina, direktor Turističko-sportskog centra “Zlatar”, u otvaranju kampa vidi šansu za razvoj sportskog turizma, pa je obećao da će se u opštini potruditi da se do idućeg leta i otvaranja kampa osim vodenog puta do Kokinog Broda obezbedi i kvalitetan kopneni put. Tako bi se ubuduće i putničkim automobilima lako moglo stići do zaseoka Vasilići, a u slučaju nužde i do bolnice u Novoj Varoši.

 

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries