Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri05242019

Last update06:30:53 PM

Beogradjani pobednici 79.mrdujske regate

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

SPLIT - Karbonska jedrilica klase RC 44 "Aligator 2" skipera Vojislava Radivojevića iz Beograda pobednik je 79. mrdujske regate krstaša.

Kako piše Slobodna Dalmacija, posada iz Beograda je za tri sata i 18 minuta projedrila rutu od Splita, pa oko otočića Mrduje i nazad u cilj kod splitskog Sustipana u dužini 22 nautičke milje (jedna nautička milja je 1.852 metra). Ruta se pokazala zahtevnom zbog vetra koji je prestao tek pošto se većina flote od 229 jedrilica okrenula Mrduju.

U mirnom moru praćenom kišom najbolje se snašao "Aligator 2" sa taktičarem Minskim Fabrisom, članom splitskog Labuda - klubom organizatorom Mrdujske regate, najstarije i najmasovnije trke krstaša.

Tek nakon sat vremena od ulaza "Aligatora 2" u cilj su projedrila dva maksi krstaša - "Drakomerks" skipera Marka Marinovića i "Šining Umago-Maksi" kormilara Željka Perovića, ispred "Barba Branka" kojim je kormilario Zlatan Filip Zoričić. Najbrži u jedrenom vremenu, ali van konkurencije, bio je katamaran "Tornado" kormilara Igora Piacuna i flokiste Ravija Copića koji su u cilj ušli za 14 sati i deset minuta.

 

Izvor: www.kurir-info.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries