Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat05252019

Last update06:30:53 PM

Okončano traženje tela u jezeru Perućac

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Proces traženja tela u jezeru Perućac danas je okončan, nakon što je Elektroprivreda Srbije dobila odobrenje da nastavi punjenje tog jezera, izjavila je danas portparol Instituta za traženje nestalih osoba BiH Lejla Čengić.

 

Jezero Perućac kod Hidrocentrale Bajina Bašta biće uskoro napunjeno do kote 290 metara, što predstavlja optimalnu kotu za rad hidroelektrane.

Čengić je Beti rekla da će ekipe za traženje nestalih ostati još nekoliko dana na terenu, dok se jezero potpuno ne napuni.

Ona je dodala da je su sada ekshumirana 373 tela iz jezera.

Jezero Perućac je u avgustu ispražnjeno zbog remonta Hidrocentrale Bajina Bašta. U tom jezeru su pronađeni skeletni ostaci Bošnjaka koji su ubijeni u Višegradi i bačeni u Drinu tokom rata u BiH 1992-95.

Jezero se nalazi u blizini Bajine Bašte u Srbiji, a pošto se proteže dužinom od 52 kilometra, jezero doseže sve do Višegrada u BiH.

Za zločine na području Višegrada na 15 godina zatvora osuđen je Mitar Vasiljević, bivši pripadnik paravojne jedinice "Beli orlovi", dok je Milan Lukić, bivši vođa te jedinice, nepravosnažno osuđen na kaznu doživotnog, a Sredoje Lukić na 30 godina zatvora.

 

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries