Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon11302020

Last update06:30:53 PM

Srpsko-hrvatski rat jahtama na Jadranu dobili Srbi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Luksuzna 50-metarska megajahta "joyMe", prva iz serije koju Filip Cepter gradi u hrvatskom brodogradilištu Kraljevica, premeštena je sa doka pod šatorom, gde je bila sakrivena od očiju znatiželjnika, na otvoreni deo brodogradilišta, piše "Jutarnji list".

Jahta u Kraljevici ostaje još dvadesetak dana kako bi se završili detalji oko unutrašnjeg uređenja, nakon čega kreće na krstarenje Jadranom, tokom kojeg će obići Hvar, Brač i Vis.

"Uz vlasnika i njegovu porodicu, na brodu će biti i Cepterovi poslovni partneri i prijatelji iz sveta biznisa. Ukrcavanje će pratiti velika žurka", rekao je direktor kompanije "Philip Zepter Yachts" Blaž Buble te dodao da ne može da otkrije ko će se od svetskih zvezda naći na brodu.

Međutim, "Jutarnji list" nezvanično saznaje da bi jedan od najuglednijih gostiju trebao da bude princ Albert od Monaka, inače Cepterov prijatelj. Brod "joyMe" će se potom otisnuti u Monte Karlo, gde će u septembru biti predstavljena na najvećem svetskom sajmu nautike. Jahtu je projektirao poznati brodski arhitekta iz Splita Srđan Đaković, koji je osmislio vrlo hrabra i do sada neviđena rešenja. "JoyMe" ima tri palube, a apsolutno je sve podređeno udobnosti i luksuzu putnika.

Đaković je s ovom jahtom srušio uobičajenu praksu u gradnji takvih plovila pa je spoljašnost umesto uobičajene bele, u različitim bojama - crvenoj, crnoj, žutoj i beloj. Takođe, vlasnička paluba sa dva apartmana je na vrhu, što je još jedna inovacija, a cilj ovakve "intervencije" je da vlasnik na brodu ima osiguranu potpunu intimu. Na najvišoj etaži, uz vlasnikove prostorije je i komandni most. Iznad nje je 90 m2 prostora za sunčanje sa džakuzijem, šankom i ležaljkama.

Na etaži u visini mora je krmena platforma sa sunčalištem, teretana sa saunom, soba za kromoterapiju i mini ronilački centar. Na glavnoj palubi je smešten veliki salon sa barom te četiri apartmana za goste. "JoyMe" će pokretati dva motora od 840 kilovata marke "Cummins".

Vrednost broda je 30 miliona evra, a prema rečima Bublea, već je pronađen kupac s Dalekog istoka.

5 najvećih hrvatskih jahti: 172 metra i 60 miliona evra
1. Dubravko Grgić - Hessen, ime Agram, dužina 44 m, širina 9 m
2. Pavo Zubak - Benetti Classic 120, Vila Velebita III, dužina 36 m, širina 8 m
3. Luka Rajić - Mangusta 108; dužina 33,5 m, širina 7 m
4. Željko Kerum - Maiora 34, Joke; dužina 32,5 m, širina 7 m
5. Ivica Todorić - Riva 85 Opera, Jana, dužina 26 m, širina 6 m

5 najvećih srpskih jahti: 185 metara i 63,5 miliona evra
1. Miodrag Kostić Kole, srpski kralj šećera - ISA Yacht 48, Alexandar V, dužina 48 m, širina 8,9 m
2. Siniša Mihajlović, fudbalski trener - Baglietto 41, Roberto Cavalli, dužina 41 m, širina 8 m,
3. Vojin Lazarević, srpski tajkun - Sunseeker Predator 108, dužina 33 m, širina 6 m
4. Željko Mitrović, vlasnik Pinka - Sunseeker 105, El Bosco V, dužina 32 m, širina 6,30
5. Petar Matić, tajkun - Navetta 30, dužina 31 m, širina 7 m

 

Izvor: www.autobrief.com

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries