Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat07112020

Last update06:30:53 PM

Srpsko Tužilaštvo zabranilo punjene Perućca vodom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zabranilo je punjenje vodom jezera Perućac, kako bi Institut za nestale Bosne i Hercegovine nastavio traganje i ekshumacije posmrtnih ostataka žrtava sa područja Višegrada i okolnih mesta, izjavio je zamenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

"Radi se o nečemu što je važno u smislu dobrih odnosa između država, a posebno u istražnim radnjama. Naravno da se mora sprečiti dotok vode, ukoliko je pronađeno 260 posmrtnih ostataka", rekao je Vekarić Srni.

"Moramo ispoštovati prava žrtava i njihovih porodica. Na šta bi to ličilo da se ispusti voda, bez obzira na energetsku situaciju, ali ovo je nešto što se duguje ljudima koji su stradali", dodao je on, prenosi PCNEN.

On nije mogao da kaže koliko će trajati obustava puštanja vode u jezero Perućac, ali je dodao da bi posmrtne ostatke trebalo izvaditi što pre.

Punjenje akumulacionog jezera Perućac, iz kojeg se vodom snabdeva hidroelektrana Bajina Bašta, odgođeno je do završetka istrage o posmrtnim ostacima nedavno pronađenim u tom jezeru.

 

Izvor: www.vesti-online.com

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries