Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon05272019

Last update06:30:53 PM

Predstavljen projekat „Nepoznati Dunav"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Projekat "Nepoznati Dunav" predstavljen je krstarenjem brodom "Štediša" od Ade Huje do Bele stene

Krstarenju niz Dunav kroz rukavac Dunavac, pored Paradajz ostrva i naselja Višnjica do Bele stene prisustvovali su članovi Gradskog veća Željko Ožegović i Zoran Kostić i zamenica gradskog sekretara za privredu Stanija Višekruna.

- Ovakvi projekti mogu da budu deo ukupne turističke ponude, a grad ih finansira kako bi podstakao i promovisao programe koji će doprineti daljem razvoju Beograda kao turističkog centra ovog dela Evrope. Beograd je sve privlačniji za strane turiste, a dobijamo i dosta pozitivnih mišljenja i komentara od relevantnih i važnih listova koji prate turizam. Svi moramo da budemo svesni značaja koji Dunav ima i ovoj reci će grad u narednom periodu pokloniti veliku pažnju. Dunav je obuhvaćen i gradskom i nacionalnom strategijom, u okviru Evropske dunavske strategije, koja treba da bude usvojena iduće godine i koju će pratiti sredstva za finansiranje određenih projekata - rekao je Ožegović.

On je istakao i da Beograd nema more, ali ima 220 kilometara obala, kojima mora da se posveti pažnja. One su veliki potencijal, ali na njima treba još puno da se radi. Grad će doneti odluke i u skladu sa njima uraditi neke akcione planove kako bi uredio obale, a upravo je u toku izrada odluke o plovnim objektima i mestima za njihovo postavljanje, kojom će biti regulisano i pitanje pristana. Od velikog je značaja i projekat izgradnje interceptora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Velikom Selu, koji bi Evropa mogla finansijski da pomogne, a njime bi se rešio problem izlivanja kanalizacije u Dunav.

Projekat „Nepoznati Dunav" Udruženja građana Ekopokret „Štediša" obuhvata besplatne celodnevne izlete niz Dunav sa obilaskom Bele stene, velikih voda, srednjih voda, malih voda i Dunavskog keja. Tokom izleta se obilaze ade, kanali, rukavci i divlje plaže, a po dolasku na Belu stenu posetiocima će biti omogućeno da obiđu lokalitet sa ostacima rimskog utvrđenja i rečnu luku, koja poseduje lepu peščanu plažu. Realizaciju projekta podržao je Sekretarijat za privredu, s ciljem da se obogati postojeća nautička i turistička ponuda Beograda i doprinese afirmaciji atraktivnih sadržaja na Dunavu.

Programom je predviđeno da se posetioci okupljaju na keju kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović" u 9.45 sati. Polazak je u 10, a povratak u 18 časova. Za svakog posetioca obezbeđen je bezbednosni prsluk. Celodnevna krstarenja Dunavom biće organizovana do 24. oktobra.

Za sve informacije i rezervacije treba pozvati telefone 2404-483, 063/280-298    ili poslati poruku na mejl This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . U slučaju lošeg vremena,  polasci se odlažu za sledeći termin, o čemu će posetioci biti blagovremeno obavešteni.

 

Izvor: www.studiob.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries