LOZNICA - „Drina je samo jedna“, naziv je ovogodišnje šeste međunarodne regate, koju organizuje u nedelju grad Loznica, od Malog Zvornika do Žićine plaže u Banji Koviljači, saopštila je Svetlana Murgaški iz kabineta gradonačelnika Loznice.

Očekuje se, kako kaže, više stotina plovila i nekoliko hiljada učesnika iz zemlje, regiona i inostranstva na toj sportsko-turističkoj priredbi, čiji je Loznica uvek bila sjajan domaćin. „Staza“ je dugačka 18 kilometara, start je u 10 časova u Malom Zvorniku, a doček učesnika je na Žićinoj plaži u Banji Koviljači oko 14 časova.

- Funkcioneri grada, sa direktorom regate i predstavnicima javnih preduzeća, upravo su bili na Žićinoj plaži, videli kakvo je stanje i ustanovili da će, ove godine, zbog visokog nivoa reke, biti samo spust, ali ne i drugi sadržaji koji su bili ranijih godina i koji su bili i u planu za ovu godinu - kaže Svetlana Murgaški. - Za sve učesnike obezbeđen je ručak i druženje, pa će drugi sadržaji biti održani tokom leta, koje su osmislile naše organizacije i ustanove, kao i obično, uz svesrdnu pomoć grada.

 

Izvor: www.novosti.rs