Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu02272020

Last update06:30:53 PM

Zemunski kej dobija novi izgled do kraja godine

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Sudeći po najavama gradskih čelnika, omiljeno šetalište Zemunaca do kraja godine dobiće potpuno nov izgled.

Osim nove staze za pešake, na Zemunskom keju izgradiće se i biciklistička staza, dve rampe za spuštanje čamaca u reku, a naročito interesantne biće drvene terase vidikovci, gde će šetači moći da predahnu uz pogled na Dunav.

OAZA - Zemunski kej će pored lepšeg izgleda dobiti i novi nasip za odbranu od poplava, što je posebno značajno za okolne stanovnike kad nadođe Dunav. Kako bi sve bilo završeno u decembru, kao što je i obećano, radovi se zahuktavaju i prelaze u drugu fazu, kad ni loše vreme neće moći da ih omete.

- Nastavlja se izgradnja bedema i njihovo oblaganje kamenom do nivoa donje pešačke staze. Ova faza radova je značajna, jer nakon nje nastavak radova neće mnogo zavisiti od nivoa Dunava, koji malim porastom znatno utiče na povećanje cene izgradnje obaloutvrde - kaže Tomislav Bratić iz Javnog preduzeća „Beogradvode”, koje izvodi radove u saradnji sa opštinom Zemun i Sekretarijatom za komunalne i stambene poslove.
Prema projektu, od restorana „Šaran” do restorana „Radecki” prostiraće se saobraćajnica dužine oko 400 metara, a nešto kraće biće pešačka i biciklistička staza razdvojene drvoredom. Gornji nivo šetališta biće povezan sa ulicom, stepeništem i rampama, a duž Zemunskog keja biće dozvoljeno parkiranje vozila.
Naročito interesantan deo projekta je pristan za brodove, koji će se nalaziti uzvodno od „Stare kapetanije”, odnosno na polovini puta između keja i restorana „Venecija”.
- Izgradnja pristana sa šetalištem u Zemunu predstavlja jedan od najznačajnijih kapitalnih projekata opštine Zemun. Smatram da je privilegija to što se Zemun nalazi na plovnom Dunavu i ukoliko radovi budu izvođeni planiranom dinamikom, naš grad će veoma brzo dobiti pristan i šetalište kakvo zaslužuje u skladu sa svojim potencijalima. Mi na ovaj način otvaramo prostor za razvoj turizma i nekih drugih privrednih grana - ističe predsednik opštine Zemun Branislav Prostran.
Izvor: www.24sata.rs

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries