Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat10312020

Last update06:30:53 PM

Novo postrojenje spas za Dunav

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kladovo - U fabrici za reciklažu otpadnog ulja i zauljenih voda, završena je montaža najsavremenije opreme, koja je uvezena iz Italije i SAD, a počela je i eksperimentalna proizvodnja.

Pogon kladovske Delte d.o.o., jedini je takve namene na svih 588 kilometara Dunava kroz Srbiju, i u njemu je tehnološki postupak zaokružen od postrojenja za sakupljanje do prerade upotrebljenog brodskog ulja i drugih toksičnih materija koje su do sada posade brodova ispuštale u reku ploveći kroz Srbiju. Primena savremene tehnologije omogućiće da reciklirani otpad dobije novu upotrebnu vrednost, zahvaljujući čemu će ekološko zagađenje Dunava i prirode u dunavskom priobalju biti zaustavljeno. S obzirom na to da gotovo ne postoji način za sanaciju posledica zagađenja reka brodskim uljima koja na površini vode stvaraju nepropusnu membranu za kiseonik, a time uzrokuju stradanje životinjskog sveta u rekama, početak proizvodnje u kladovskoj fabrici za reciklažu otpadnih ulja time je značajniji, navode odgovorni u ovom novom preduzeću u Kladovu .

Ovaj kladovski terminal jedini je u Srbiji na kome se mesečno u proseku oko 60 brodova snabdeva pogonskim gorivom, mazivom i vodom. Projekat Delte čija je investiciona vrednost procenjena na dva miliona evra, dobio je maksimalnu podršku relevantnih institucija u Srbiji.

 

Izvor: www.dnevnik.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries