Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07142020

Last update06:30:53 PM

Velika Dunavska regata stiže u Srbiju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Najveća i najduža rečna regata na svetu, 56. Dunavska turistička regata (TID), koje ide od Ingolštata u Nemačkoj, do sela Sveti Đorđe na obali Crnog mora, dolazi danas u Srbiju, gde će boraviti do 13. avgusta.
Kajakaši će iz Mađaraske u našu zemlju ući kod Apatina, po dva dana će se zadržati u Beogradu, Novom Sadu i Kladovu. Na putu kroz Srbiju regata će provesti 16 dana, zaustavljaće se u 14 mesta, a učesnici će posetiti 11 mesta. 
Etapna mesta u našoj zemlji su Apatin, Bogojevo, Bačko Novo selo, Bačka Palanka, Novi Sad, Stari Slankamen, Beograd, Smederevo, Veliko Gradište, Dobra, Donji Milanovac, Tekija, Kladovo i Brza Palanka. U Beogradu će regata boraviti 3. i 4. avgusta, kod kule Nebojše, ispod Kalemegdana. 
Ove godine u Srbiju stiže oko 135 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Velike Britanije, Švajcarske i Australije. Od Beograda će im se priključuciti predstavnici Italije, Hrvatske i po prvi put kajakaš iz Kine. 
TID je najstarija međunarodna turističko- rekreativna regata, u kojoj učesnici u kajacima i kanuaima plove Dunavom u dužini 2.455 kilomatara i koja traje 75. dana. Regata je krenula 27. juna, a do cilja u Rumuniji, stiže 9. septembra. 
Kajakaši, uz prethodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu da se priključe na deonici koja im odgovara, a za organizaciju ploviodbe kroz Srbiju zadužen je Odbor za turizam Kajakaškog saveza, u saradnji sa turističkim organizacijama gradova i opština duž reke Dunav. 
Regata prolazi kroz 10, a za sada se zaustavlja i boravi u sedam drzava. Učesnici tokom plovidbe obilaze i razgledaju četiri glavna grada - Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd. 
Kajakašima iz celog sveta domaćini organizuju razne dodatne programe, u kojima ih upoznaju sa kulturom, istorijom, narodom, tradicijom, folklorom, običajima, etnologijom, sportom, turističkim potencijalima na lokalnom i nivou cele naše zemlje. 
Svako etapno mesto u zavisnosti od svojih ambicija i mogućnosti priprema program za kajakaše koji su pravi dunavski misionari i svoje utiske i zapažanja nose i prenose u daleke krajeve iz kojih dolaze. 
Iz Srbije se prijavilo oko 40 kajakaša i kanuista, a najmlađa učesnica je Ivona Milovanović iz Beograda, koja ima nepunih pet godina i vesla sa svojim roditeljima. Učesnici regate su uglavnom ljudi između 50. i 60. godine, koji imaju više slobodnog vremena ili su penzioneri.

 

 

Izvor: www.b92.net 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries