Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07072020

Last update06:30:53 PM

Abramovičev brod 1,4 miliona evra nedeljno

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

MOSKVA - Svega šest meseci pošto je ruskom oligarhu Romanu Abramoviču napokon isporučena najnovija megajahta „Eclipse”, vredna vrtoglavih 340 miliona evra, čini se da mu je već dosadila, budući da je rešio da je izdaje, i to po ceni od 1,4 miliona evra nedeljno.
Iako bi dva velika bazena, od kojih je jedan dužine 16 metara, teretana, plesna dvorana, sauna i druge pogodnosti koje ova jahta nudi nekome držale pažnju danima, šuška se da je Abramovič na ovom luksuznom plovilu proveo svega nekoliko sati. Da je u pitanju prava ploveća vila, govori i podatak da jahta ima čak 15 dvokrevetnih kabina, od kojih je svaka opremljena kupatilom i LCD televizorom prečnika 72 inča.

Abramovičeva jahta ima i najmoderniju tehnologiju koja njemu i njegovim gostima garantuje privatnost i bezbednost tokom plovidbe zahvaljujući sistemu za odbranu od raketnih projektila, prozorima otpornim na metke i specijalnom štitu protiv paparaca. Konkretno, ova zaštita funkcioniše tako što usmerava laserski svetlosni znak ukoliko u blizini detektuje fotoaparat, ali ih ne uništava, već osvetljava fotografije, koje tako postaju neupotrebljive.

Iako deluje primamljivo, jahta na kojoj je zaposleno 70 ljudi skupa je igračka, čega je očigledno i sam Abramovič postao svestan. Naime, godišnji troškovi, koji treba da pokriju i plate zaposlenih i održavanje jahte iznose oko 55 miliona evra. Da bi sve na jahti bilo u savršenom redu, dnevni troškovi iznose više od 200.000 evra, u šta ne ulazi cena goriva, jer je za pun rezervoar potrebno dodatnih 450.000 evra.

Kako bi što lakše došao do potencijalnih klijenata, Abramovič je poslove oko iznajmljivanja jahte preneo u ruke jedne od najpoznatijih agencija „Super Yachts Monaco”, na čijem se spisku nalaze samo oni sa najdubljim džepom. Roman Abramovič, koji u svom posedu ima nekoliko ekstravagatnih plovila, naručio je „Eclipse” 2006, a jahta je naredne tri godine građena u brodogradilištu kompanije „Blohm&Voss” u Hamburgu.

Radovi su privedeni kraju u junu 2009, ali je predata na korišćenje vlasniku tek u decembru prošle godine jer su konstruktori radili na testiranju i podešavanju opreme. Prošlog meseca „Eclipse” je nekoliko dana bila usidrena u Veneciji, što se nikako nije dopalo lokalnom stanovništvu, koje je zahtevalo da se jahta ukloni jer ruži pejzaž grada.

 

Izvor: www.blic.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries