Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun07122020

Last update06:30:53 PM

Rekordnih 85 lađa u junskoj regati

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Prijavljivanje za regatu koju treću godinu zaredom organizuje javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ juče je završeno. Sa 85 lađa i oko 200 učesnika, ovogodišnja regata koja će se održati od 25. juna do 3. jula, predstavlja najveću organizovanu plovidbu na našim vodama u poslednjih nekoliko godina.

S obzirom na to da su učešće već potvrdili i nautičari iz Hrvatske, regata će i ove godine imati međunarodni predznak. Inače, među prijavljenima ima najviše Novosađana i Beograđana, a tu su i zaljubljenici u plovidbu iz Temerina, Zemuna, Sremskih Karlovaca...

Regata kreće 25. juna iz Novog Sada put Titela, Zrenjanina, Kleka, Novog Bečeja, Bečeja, Srbobrana i Despotova, odakle se nakon devet dana plovidbe i oko 220 kilometara, vraća u Novi Sad.

Ovom regatom preduzeće „Vode Vojvodine“ želi da promoviše velike plovne potencijale Vojvodine, plovidbu i nautički turizam, život na vodi i uz vodu. Ova organizovana rekreativna plovidba je i jedan od načina na koji se obeležava Međunarodni dan Dunava - 29. jun. Za učesnike regate, organizator obezbeđuje komandni brod i prateće službe.

 

Izvor: www.danas.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries