Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat05252019

Last update06:30:53 PM

Svetski dan vetra na Savi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kao glavni događaj kojim će se po prvi put proslaviti Svetski dan vetra, Srpsko udruženje za energiju vetra u subotu 18. juna organizuje Beogradsku regatu pod punim jedrima na levoj obali Save.

Mesto okupljanja je jedriličarski klub Gemaks na novobeogradskoj strani. Prva trka počinje u 12.30 a dodela nagrada pobednicima predviđena je tri sata kasnije. Mediji i gosti moći će da prate trku sa obale, splava Gemaks ili sa brodova na reci.

Inače, praznik vetra pokrenulo je pre nekoliko godina Evropsko udruženje za energiju vetra čije je sedište u Briselu. Pre dve godine Evropski dan vetra postao je svetski, a po prvi put u junu 2011. godine Srbija se priključuje proslavi i grupi od oko 40 zemalja sveta u kojima se na simboličan način podseća na potencijal novih, obnovljivih izvora energije. Inicijator obeležavanja Svetskog dana vetra - Srpsko udruženje za energiju vetra, okuplja grupu stranih investitora spremnih da ulažu i pokrenu prva vetropolja koja će dati „zelene kilovate“, čija proizvodnja i potrošnja neće zagađivati okolinu.

 

Izvor: www.danas.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries