Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed07082020

Last update06:30:53 PM

Morski pastir ponovo "napao" ribare

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ribari-tunolovci su se danas sukobili u Sredozemnom moru sa aktivistima za zaštitu prirode koji su ih ometali u ribolovu, javlja izveštač agencije AP sa broda aktivista "Stiv Irvin"
Tunolovci su teškim karikama lanca gađali brod "Stiv Irvin", vlasništvo američkog "Društva za zaštitu - Pomorski pastir" (Sea Shepherd Conservation Society), vlasnika još nekih brodova za zaštitu riba i kitova.
Ribari su pokušali da u more, ispred pramca broda aktivista, bace uže, nadajući se da će se ono obmotati oko propelera i zaustaviti brod. 
Aktivisti su odgovorili napadom na ribare vodom iz vatrogasnih creva  i "smrdljivim bombama" sa buternom kiselinom. 
Nad mestom sukoba je kružio francuski mlazni lovac čiji je pilot radiom pozvao obe strane. 
"Stiv Irvin", dugačak 59,5 metara i nazvan po australijskom aktivisti koji je umro 2006, isplovio je iz sicilijanske luke Sirakuza u petak, u susret manjem i bržem sestrinskom brodu aktivista, nazvanom "Brižit Bardo" koji je severno od obale Libije. 
"Bardo" je preplovila šire područje i izvestila da je tamo više od 20 brodova koji u potrazi za tunama mrežama "preoravaju" more. 
Količine plave tune, koja se mresti u Sredozemlju, a zatim migrira u severni Atlantik, opala je do te mere da neki stručnjaci strahuju da će ta vrsta uskoro izumreti.

 

 

Izvor: www.mondo.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries