Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri10232020

Last update06:30:53 PM

Otvoren Nautički klub Palilula

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Predsednik opštine Palilula Danilo Bašic je svečano je otvorio prvi paliluski Nautički klub na Adi Huji. Pored organizovane regate i jedrenja, prikazano je surfovanje i kajtovi na vodi kao nešto do sad neviđeno kod nas.

Posle kraće svečanosti, Danilo Bašić je sa decom jedriličarima podigao na jarbol zastave Nautičkog kluba i opštine Palilula, što je bio znak da je prvi paliluski jedriličarski klub otvoren.

Iako je ovo nov klub, njegovi osnivači imaju veliko iskustvo u jedrenju koje će, kako kažu, uložiti da i dalje razvijaju ovaj lepi ekološki sport na Dunavu. U klubu su tri reprezentativca u klasi "laser", i šest mladih jedriličara od 6 do 14 godina, koji jedre u klasi "optimist", i već u drugoj godini jedrenja počinju da osvajaju medalje na domaćim takmičenjima.

Dvadesetak jedriličarskih beogradskih klubova učestvovalo je u regati povodom ove manifestacije, i to su bila prva jedra raširena sa paliluske strane Dunava.

Jedna od prvih akcija kluba počinje već sledećeg vikenda - to je besplatna škola jedrenja za decu od sedam do petnaest godina, koja će trajati mesec dana. Sva neophodna oprema za jedrenje, od čamca do pojasa za spasavanje, dobija se u klubu.

Ada Huja je prostor isključivo opredeljen za rekreaciju i ekologiju, te se ovaj događaj savršeno uklopio u ostale koji skreću pažnju na važnost zaštite životne sredine. Održana je i Dunavska konferencija, koja okuplja podunavske gradove i vodi ka potpisivanju konvencije o čuvanju Dunava od zagađenja.

 - Jedrenje je ekološki sport koji koristi čistu energiju vetra, te je i Nautički klub "Palilula" orijentisan u ovom pravcu, izjavila je Ljiljana Maričić - Grujić, PR kluba.

 

Izvor: www.blic.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries