Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed05222019

Last update06:30:53 PM

Ribokradice namlatile lovočuvare

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Policija u Varvarinu uhapsila je četvoricu ribokradica koji su pretukli čuvare koji su ih uhvatili da kradu ribu iz Velike Morave, saopštila je firma "Rivers gard" Ribarskog područja "Srbija centar" iz Jagodine.
"Zahvaljujući izuzetno profesionalnoj reakciji Policijske stanice u Varvarinu, samo dva sata kasnije pronađeni su i privedeni: Miroslav, Nikola i Aleksandar Živanović i Nikola Ignjatović iz sela Varvarin", saopšteno je iz "Srbija centra". 
Njih četvorica su pretukli ribočuvare Andriju Boškovića i Darka Milenkovića, koji su ih uhvatili "na delu" na Velikoj Moravi, na mestu sastavci kod Varvarina.
Protiv uhapšenih policija će podneti krivične prijave zbog napada na službena lica.
Upravnik "Srbija centra" Goran Đurđević izjavio je Tanjugu da se napad desio sinoć u blizini vikendice Životija Milića, "koja je godinama mesto okupljanja lica koja se bave krivolovom na Velikoj Moravi" i da su napadači posle napada pobegli.
Protiv Milića, kod čije su vikendice pretučeni ribočuvari "i u kojoj su se nalazili napadači", podnosili smo dve prekršajne i jednu krivičnu prijavu, ali on nikada nije kažnjen, dodao je on. 
Đurđević je napomenuo da je na mestu gde Južna i Zapadna Morava prave Veliku Moravu, ribočuvarska služba "Rivers gard" već nekoliko puta ribokradicama oduzimala alate za krivolov i plovila.
Odgovornost za rasprostranjenost krivolova na Velikoj Moravi, prema njegovim rečima, snose i sudski organi: Organ za prekršaje u Varvarinu i Osnovni sud Kruševcu.
"Organu za prekršaje u Varvarinu podneli smo 157 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka a samo u 61. postupku su počinioci oglašeni krivim i kažnjeni za počinjeni prekršaj", rekao je Đurđević.
Vidno uzrujan, Đurđević je dodao da "ovako lošim radom sudovi u Varvarinu i Kruševcu, na indirektan način su podstrekači kršenja Zakona i siledžijskog ponašanja pojedinaca na službena lica".

 

 

Izvor: www.mondo.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries