Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon08102020

Last update06:30:53 PM

Blizu 600 utopljenika posle jučerašnje nesreće

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Ujedinjene nacije su danas saopštile da je malo putnika preživelo jučerašnji udes prenatrpanog broda sa oko 600 migranata koji se raspao u moru i potonuo u blizini obala Libije.
UN optužuju libijsku vladu za saucesništvo u povećanom broju smrtonosnih incidenata ove vrste.
Naime, međunarodne agencije navode da su neki imigranti ispričali da su ih libijski vojnici puškama terali da se ukrcaju na opasno prenatrpane brodove, prenosi AP.
Portparol Moamera Gadafija Musa Ibrahim rekao je da je povećana ilegalna imigracija cena koju plaćaju evropske zemlje zbog vojne i političke podrške pobunjenicima.
UN su dale stravičnu sliku jučerašnje nesreće u kojoj su se imigranti, mnogi iz Somalije, gušili i davili pod palubom na očigled ljudi koji su se nalazili na obali u Tripoliju.
"Znamo da ima nekoliko preživelih koji nisu znali da plivaju ali su se ipak nekako domogli obale, ali njih je veoma malo", izjavila je Melisa Fleming, portparol Visokog komiteta za izbeglice (UNHCR).
Fleming je kazala i da je jedan somalijski diplomata u Tripoliju rekao UNHCR-u da je do sada pronađeno i izvučeno 16 tela utopljenika među kojima i tela dve bebe.

 

 

Izvor: www.021.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries