Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon07132020

Last update06:30:53 PM

Završena velika akcija čišćenja priobalja Save i Dunava

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Velika akcija čišćenja priobalja Save i Dunava održana je na potezu od hotela "Jugoslavija" do Ušća. Akciju je organizovao grad Beograd, posredstvom Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima "Čvorište", a posao su obavili radnici četiri javna preduzeća, uz svesrdnu pomoć mladih volontera.

- U čišćenju priobalja reka učestvovalo je oko tri stotine ljudi i to 117 volontera "Beogradizacije Beograda", po podeset radnika "Zelenila - Beograd" i "Gradske čistoće", zatim 12 radnika "Beogradvoda" i osam radnika "Beogradskog vodovoda i kanalizacije", kao i pedesetak radnika angažovanih na velikoj mehanizaciji javnih preduzeća. Ovo je najveća akcija na priobalju do sada, a rezultati su vidljivi i čitav potez sada znatno lepše i uređenije izgleda - kazao je Darko Glavaš, načelnik u "Čvorištu".

Akcija je počela juče uutro u pola osam, a prema rečima pomoćnika generalnog direktora "Gradske čistoće" Aziza Azizija, radnici su bili angažovani na poslovima izvlačenja drveća, granja, ambalaže i drugog otpada. Smeća i ostalog materijala bilo je mnogo, a prema procenama ovo preduzeće sa čitavog prostora uklonilo je više od tri stotine kubika otpada.

"Zelenilo - Beograd" učestvovalo je u akciji sa 50 radnika, uz angažovanje dvadeset mašina. Kako je istakla Olga Radušić, rukovodilac područja Novi Beograd 2 ovog preduzeća, radilo se na košenju travnjaka, grabuljanju, sakupljanju granja i trave, te orezivanju grana koje su bile iznad pešačke staze i uklanjanju suvih stabala. Ona je istakla da je akcija veoma značajna upravo zbog toga što je obim posla velik i može se uraditi samo uz dobru koordinaciju sa drugim preduzećima.

Cilj čitave akcije bio je da beogradsko priobalje bude čisto i da Beograđani imaju bolje uslove za odmor i rekreaciju.

Da je akcija i te kako naišla na odjek među građanima, potvrdio nam je Dragan Korać koji je istakao da iako dugo živi u ovom delu grada, prvi put prisustvuje akciji ovolikog obima. On je kazao da je ovaj deo priobalja bio jako zapušten i inicirao da se sledeći put pozovu i građani, kako bi doprineli lepšem i uređenijem prostoru oko gradskih reka.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries