Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat10242020

Last update06:30:53 PM

Prvomajski eko susreti na Karašu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BELA CRKVA -Novu turističku sezonu u Banatu otvara sutra manifestacija "Prvomajski eko susreti na Karašu", koja ima za cilj da predstavi još jedan atraktivan lokalitet u opštini Bela Crkva.

Reka Karaš jedinstvena je u Vojvodini po svojim slapovima, na delu koji se nalazi u blizini sela Jasenovo, oko 12 kilometara udaljenom od Bele Crkve.

Organizatori "Prvomajskih eko susreta na Karašu" su Mesna zajednica Jasenovo, Ekološko društvo "Karaš" i Turistička agencija "Altra" iz Bele Crkve.

Prostor oko slapova uređen je zahvaljujući pre svega ekološkom društvu "Karaš", tako da se na tom delu sada mogu organizovati sportsko-rekreativni, zabavni i drugi programi.

Posebno je interesantan park skulptura koji je nastao zahvaljujući vajarskoj koloniji koja se već nekoliko godina održava na ovom prostoru.

Program predviđa raznovrsna dešavanja - izložbe, ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina, sportska takmičenja i  gurmanske majstorije, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Posetioci će imati priliku i da se voze čamcem, jašu na poni konjićima, oprobaju se u turniru u odbojci i takmiče u pravljenju najbolje fotografije.

Predviđena je i demonstracija veština kluba borilačkih sportova i paintball igre, karikaturista Đura Pavkov - Genije crtaće karikature posetilaca, a Klub ekstremnih sportova "4×4" iz Pančeva organizovaće spuštanje kanuima niz reku.

Gosti će pored toga moći da uživaju u jezerima Bele Crkve, u Staroj Palanci na Dunavu, kao i u Deliblatskoj peščari.

 

Izvor: www.rtv.rs 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries