Moja Lađa

sajt u test verziji!

Wed07152020

Last update06:30:53 PM

Most kod Beške - inženjersko remek delo

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEŠKA - Austrijska "Alpina" najavila je da će na novom mostu kod Beške, centralni raspon nad Dunavom u dužini od 210 metara, koji je među najdužim u svetu, biti spojen u narednih nekoliko dana.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić, koji je juče obišao gradilište kod Beške sa saradnicima, rekao je da se radovi na izgradnji mosta kod odvijaju izvanredno i čestitao graditeljima.

Zamenik direktora projekta izgradnje novog mosta kod Beške Slobodan Mitrović, rekao je da se privodi kraju izgradnja mosta koji se gradi po najnovijim svetskim standardima.

On je rekao da je novi most, koji će biti dugačak 2.205 metara, isti kao postojeći koji je izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka kada je bio "najduži most u Evropi i svetski rekorder u betonskim prednapregnutim gredama".

Mitrović je rekao da je centralni raspon od 210 metara odgovara dužini dve zgrade Beograđanke i da će Srbija uskoro dobiti most koji predstavlja moderno i kapitalno inženjersko ostvarenje sa kojim će Srbija moći da se ponosi.

Ističući da su u most ugrađeni najkvalitetniji materijali koji mogu trenutno da se nađu na tržištu, najbolji kablovi za prednaprezanje, ležišta i bilatacione spojnice, on je dodao da će most imati i asfalt najvišeg kvaliteta.

- U most ugrađena i najbolja hidroizolacija, kao i beton čija čvrstoća i do 30 odsto prevazilazi čvrstoću koja je predviđena projektom. Do sada je u most ugrađeno 65.000 kubika betona, 40 kilometara kablova za prednaprezanje i nekoliko hiljada tona armature. Novi most preko Dunava će biti inženjersko remek delo u Srbiji - istakao je Mitrović.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries