Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat10242020

Last update06:30:53 PM

Đilasu nagrada za projekat izgradnje mosta preko Ade

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Gradonačelniku Beograd Draganu Đilasu juče je, u okviru obeležavanja 1. aprila - Dana omladinskih radnih akcija, uručeno priznanje za ukupnu brigu o gradu i projekat izgradnje mosta preko Ade Ciganlije.

Pored gradonačelnika, Udruženje učesnika omladinskih akcija nagradilo je i direktora JP "Ada Ciganlija" Zorana Gajića za doprinos očuvanju Ade i unapređenje njenih sadržaja, dok je voditelju emisije "Žikina šarenica" na RTS-u Živoradu Nikoliću uručeno priznanje za upoznavanje mladih generacija sa graditeljskim poduhvatima nekadašnjih akcija.

Zahvaljujući se na priznanju, gradonačelnik Beograda istakao je da je nekadašnjim radnim akcijama napravljeno mnogo toga u Jugoslaviji i Beogradu, a između ostalog i sama Ada Ciganlija, kojom se danas svi Beograđani ponose.

- Ono što su nekada bile radne akcije, sada imamo kroz znatan broj volontera u raznim akcijama i manifestacijama, koji pokazuju da postoje ljudi spremni da urade nešto lepo bez ikakve nadoknade - rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, dva osnovna zadatka sadašnje gradske vlasti su sprovođenje socijalne politike i izgradnja velikih infrastrukturnih projekata, a njihovo ispunjavanje potvrđuje i izgradnja mosta preko Ade.

- Pored tog mosta, gradi se i Obrenovački most, dok se početak izgradnje mosta Zemun - Borča uskoro očekuje - naveo je Đilas, ističući da je sve to na neki način nastavak onoga što je započeto u radnim akcijama.

Predsednik Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija Mija Mitrović kazao je da je tadašnje omladince, tokom radnih akcija u kojima su gradili mostove i pruge, vodilo ubeđenje da menjaju i sebe i svet.

- Verovali smo u sebe i verovali da menjamo svet i zahvaljujem mlađim generacijama što su nastavile ono što smo mi započeli - rekao je Mitrović, podsećajući da to Udruženje ove godine obeležava i 65 godina od prve velike omladinske akcije na pruzi Brčko - Banovići.

U okviru obeležavanja jubileja, tokom čitave godine planiran je niz aktivnosti i manifestacija, koje će većinom biti održane na Adi Ciganliji, jer je tu, pre više od 50 godina, započela izgradnja nasipa za nastanak današnjeg ostrva, najavio je Mitrović.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries