Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu10012020

Last update06:30:53 PM

Kankun i Venecija najsmrdljiviji na svetu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

LONDON - Od sela koje smrdi na užegli luk do grada kojim se širi nepodnošljiv smrad ustajalih voda, sajt Skaj skener (Sky Scanner) napravio je listu pet najsmrdljivijih mesta na svetu.

Na vrhu liste našlo se meksičko letovalište Kankun. Čuven širom sveta po tropskim plažama i veseloj atmosferi, ovaj grad je poznat i po neprijatnom mirisu kanalizacije koja prolazi nadomak hotela.

Na drugoj poziciji je Venecija. Zbog izlivanja kanalizacije, u njenim kanalima buja posebna vrsta algi čiji miris, sličan trulom povrću, postaje sve nepodnošljiviji, posebno leti.

Sledi Rotorua, grad na Novom Zelandu poznat po spektakularnim gejzirima geotermalne vode, koji privlače brojne turiste. Nažalost, ova prirodna pojava ima i svoju lošu stranu jer mlazevi vrele vode sadrže sumpor koji je izrazito neprijatnog mirisa i koji je Rotorui dao nadimak "Sumporni grad".

Na četvrtom mestu je britansko selo Sent Helen Okland, na severu zemlje, gde lokalna fabrika ispušta smrad za koji stanovnici kažu da podseća na užegli luk. Na začelju je francuska oblast Kot d'Or, na istoku zemlje, gde se proizvodi jedan od najsmrdljivijih sireva na svetu - "espuas". "Espuas", koji je, navodno, bio omiljeni Napoleonov sir, ima tako prodoran miris da ga je zabranjeno unositi u javni prevoz.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries