Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue06222021

Last update06:30:53 PM

Snimci potresa i cunamija u Japanu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Tokio -- Cunami od 10 metara nastao nakon zemljotresa jačine 8,9 stepeni po Rihteru, pustoši obalu Japana. Do sada prijavljeno da su poginule 44 osobe.

Potres se dogodio jutros oko 4:40 po srednjeevropskom vremenu. (14.26 po lokalnom). Inače, predsednik Srbije Boris Tadić, koji je boravio u Japanu, vratio se u Srbiju.

Epicentar zemljotresa koji je jutros pogodio Japan bio je 130 km istočno od Sendaja, na dubini od 24 km. To je prema zvaničnim podacima, najjači zemljotres koji je ikada pogodio tu ostrvsku zemlju.

Materijalna šteta je ogromna, što se može videti i na video snimcima, jer ogroman talas vode nosi sve pred sobom, automobile, brodove, kuće... Satelitske mreže snimile su i brod, za koji se pretpostavlja da ima oko 100 putnika, koji je cunami "zbrisao".

BBC prenosi da se očekuje da udarni talas, cunami, stigne do obala Indonezije u svakom trenutku, dok je ukinuto upozorenje za Novi Zeland i Tajvan.

Prenosimo i informaciju da se državna delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik Boris Tadić, rano jutros vratila u Beograd iz višednevne posete Japanu.

{youtubejw}wBt5VlZkdyY{/youtubejw}

{youtubejw}hK6uOU6Z0hQ{/youtubejw}

{youtubejw}k4w27IczOTk{/youtubejw}

 

Izvor: www.b92.net 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries