Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat09262020

Last update06:30:53 PM

Deca umiru od gladi, a sin afričkog diktatora kupuje jahtu od 380 miliona dolara

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Teodorin Obijang, sin predsednika Ekvatorijalne Gvineje, naručio je jahtu koja će koštati gotovo tri puta više nego što država godišnje potroši za zdravlje i obrazovanje.
Plovilo koje treba da napravi nemačka kompanija “Kuš jahts”, imalo bi bioskop, restoran, bar i bazen, a koštalo bi čak 380 miliona dolara.
Budući da kao ministar poljoprivrede zarađuje 6.799 dolara mesečno, postavlja se pitanje kojim će novcem Obijang platiti ovo zadovoljstvo.

 

Ukoliko zaista bude sagrađena, Obijangova jahta će postati najskuplji privatni brod na svetu. Do sada je rekord držala “Eklipsa”, jahta u vlasništvu Romana Abramoviča, koja je koštala milijardu i dvesta hiljada dolara.

Četrdesetjednogodišnji Teodorin Obijang je sin Teodora Obijanga, koji je 1979. izvršio državni udar i preuzeo vlast u zemlji.

Od sredine devedesetih godina Ekvatorijalna Gvineja je jedan od najvećih proizvođača nafte u subsaharskoj Africi, a 2004. godine zabeležila je najbrži najbrži privredni rast na svetu. Međutim, od prirodnih bogatstava zemlje profitirao je veoma mali broj ljudi. Prema podacima Ujedinjenih nacija, manje od polovine stanovništva ima pristup pijaćoj vodi, dok 20 odsto dece umiru pre nego što napune pet godina.

 

Izvor: www.blic.rs

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries