Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu02272020

Last update06:30:53 PM

Mostom preko Dunava do Rumunije

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

VELIKO GRADIŠTE - Predstavnici lokalnih samouprava iz Braničevskog okruga i županijskog saveta Karaš Severin iz Rumunije dogovorili su se na sastanku u Velikom Gradištu da se izgradi most na Dunavu koji bi spajao Srbiju i Rumuniju u ovom delu plovnog toka reke.

Projektna cena mosta iznosila bi 100 miliona evra, sredstva bi se obezbedila iz investicionih fondova Evropske unije, a partneri bi bili rumunska i srpska strana.

Sastanku sa gostima iz Rumunije prisustvovali su čelni ljudi grada Požarevca, opština Veliko Gradište i Golubac, Braničevskog upravnog okruga i Regionalne privredne komore.

Cilj skupa bio je razgovor o projektima prekogranične saradnje u svim oblastima, razmena iskustava i posebno priprema za zajedničko nastupanje sa projektima vezanim za DunaStrategiju razvoja Dunava".

Za domaćina je odabrano Veliko Gradište jer tu opštinu i rumunske partnere vezuju dugogodišnja saradnja i prijateljstvo.

EU je nedavno usvojila Dunavsku strategiju, u okviru koje je, između ostalog, predviđeno 18,5 miliona evra za rekonstrukciju Golubačke tvrđave, a kasnije nastavak radova na turističkom kompleksu Srebrno jezero i u arheološkom parku "Viminacijum" kod Kostolca.

 

Izvor: www.blic.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries