Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat05252019

Last update06:30:53 PM

Preko pola sveta do Save

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U Beograd je do sada stiglo desetak kargo i kontejnerskih brodova sa delovima za sklapanje mosta na Adi Ciganliji. Delovi su transportovani od kineske luke Tijanđin do Roterdama i Hamburga, a potom Dunavom do Beograda.

Kako saznajemo u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, izrada elemenata u kineskoj fabrici završena je u potpunosti te da su na putu još dva broda koja bi trebalo da stignu u Beograd krajem marta.

- Za kontejnerske brodove potrebno je oko šest nedelja do luke u Hamburgu i još tri dana kamionom do Beograda. Za kargo isporuku bilo je potrebno oko tri meseca do luke u Roterdamu, a zatim još dve sedmice preko reka Rajne i Dunava do Beograda - kaže za Danas Nenad Bajić iz Direkcije.

Prema njegovim rečima, na mostu preko Save, na špicu Ade Ciganlije u toku je gradnja glavnog raspona od čelika koji bi trebalo da bude dugačak 376 metara.

- Kompletan glavni raspon, sa svim dodatnim čeličnim elementima težak je oko osam hiljada tona. Čelični elementi se dopremaju iz Kine, a njihova predmontaža odvija se na samom gradilištu na Maloj adi - objašnjava Bajić.

Osim čelika iz Kine, iz Japana stižu i kosi kablovi. Reč je o 20 kablova, dužine od 96 do 373 metra.

 

Izvor: www.danas.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries