Moja Lađa

sajt u test verziji!

Thu10292020

Last update06:30:53 PM

Krdo nilskih konja jurilo kanadske turiste

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NAIROBI - Kada krenu u obilazak jezera turisti verovatno ne pomišljaju da bi u cenu moglo biti uračunato i bežanje od krda nilskih konja.

Upravo to se, međutim, desilo Evanu Petkau i Luku Vilijamsu iz Vankuvera kada su pošli da motornim čamcem obiđu jezero Naivaša u Keniji. Naišli su na krdo nilskih konja i nehotice ga uznemirili, nakon čega je nastala potera prema kojoj filmske jurnjave s kolima deluju kao dečija igra.

“Izgleda da smo im se previše približili, jedna ženka se osetila ugroženo i počela je da nas juri, a onda su i ostali krenuli na nas s boka. Motor čamca je radio punom parom, ali mogli smo samo da kružimo i kružimo, sve dok nisu prestali da pokušavaju nas napadnu”, opisuju njih dvojica svoje nedaće.

Na video snimku se čuje njihov smeh, ali Petkau kaže da je to bio “nervozan smeh” i da nisu ni pomišljali da zadirkuju nilske konje. Bilo kako bilo, dvojica turista su poteru preživela i ne nameravaju da u skorije vreme obilaze afrička jezera.

Nilski konji su treća po veličini životinjska vrsta na zemlji i poznati su po svojoj agresivnosti. Ako se osete ugroženim lako mogu da ubiju čoveka, a zbog lova, turizma i širenja ljudskih naselja u svojim staništima imaju sve manje mira.

 

Izvor: www.blic.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries