Moja Lađa

sajt u test verziji!

Mon05272019

Last update06:30:53 PM

Dolazi ledeno doba!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Da li ste gledali film „Dan posle“? Da, to je onaj film u kom se čitava planeta zaledi u superoluji... Naučna fantastika? Nažalost - ne!

 

Uskoro će to biti realnost planete Zemlje. Ovako barem tvrde naučnici iz Čikaga.
Na jugu Srbije verovatno bi rekli: „Će d’ izginemo. A ako ne izginemo, će se smrznemo.“ Pa, da. Otprilike...

 

NASA nas je upozoravala na takvu mogućnost, naučni radovi su ukazivali na promene, geolozi su dizali svoj glas i govorili nam kako u samom tlu postoje dokazi da je i ranije bilo superoluja na Zemlji. A mi - ništa.

A onda nam se prošle godine desi gomila zemljotresa, ciklona, vremenskih nepogoda... I nastavi se u ovoj godini neviđenim poplavama na raznim delovima zemaljske kugle, ciklonima koji duvaju brzinom od 300 kilometara na sat i nepogodama koje u ovom trenutku naprosto parališu centralni deo SAD.

Da upozorimo: zaboravite globalno zagrevanje, bez obzira na to da li je prirodno ili veštački izazvano. Razmislite o promenama u magnetnom polju! Naš glavni problem, tvrde naučnici, leži u Sunčevoj magnetosferi. Kad u njoj dođe do „problema“, na planeti Zemlji nastane pakao. Nekad je leden, a nekad vreo. Sada je, izgleda - leden.

Stigle su nam superoluje. Prvi dokaz za to su nepogode koje su krajem prošle godine pogodile Veliku Britaniju. Poslednji dokaz za to je superoluja u Sjedinjenim Američkim Državama koja se prostire na više od 3.200 kilometara i ugrožava više od 150 miliona ljudi. Naravno, osim nje, tu je i superoluja koja je „razvalila“ Australiju.

Ciklon Jasi je pravi predstavnik superoluje. On je označen kao ciklon kategorije 5, ali je trebalo da ima oznaku 6 ili čak 7! Prema zvaničnoj tabeli jačine vetra, kategoriju 5 dobijaju vetrovi do 250 kilometara na sat. Jasi je bio mnogo brži, čak za 20 odsto: duvao je brzinom od 300 kilometara.

 

Prema mišljenju eksperata za klimu u Sjedinjenim Državama, Jasi je tek glasonoša novih superoluja, tokom kojih će vetar duvati brzinama od 480 do 640 kilometara na sat. Takve oluje će zasigurno zbrisati sve na zemlji čega se dohvate.

 

Panika u SAD

 

Obalska i pomorska meteorološka služba Sjedinjenih Država NOAA pre tri dana posejala je paniku: izdato je saopštenje kojim je predviđeno da bi buduće superoluje mogle da zbrišu s lica zemlje veći deo Kalifornije. Naučnici NOAA rekli su da je to „potpuno realan scenario“, koji bi mogao da bude uzrokovan „atmosferskom rekom“.
Američki ugledni časopis Ekonomist objavio je članak u kojem je navedeno da postoji „veliki broj dokaza koji ukazuju na to da se Zemljino magnetno polje drastično menja. To se, inače, i ranije dešavalo, kad je sever postajao jug i obratno.“ Promena polova poslednji put se desila, navodi Ekonomist, pre 780.000 godina. Sledeća promena desiće se vrlo brzo.
Belami odavno dao dijagnozu
Stariji čitaoci sigurno se sećaju Dejvida Belamija, biologa, botaničara, profesora na velikim univerzitetima...
Još pre sedam godina on je rekao da je „globalno zagrevanje obična glupost“, a da su „priče o posledicama globalnog zagrevanja gomila sr...a“.
- Ono zbog čega treba da se brinemo je promena polova, ali je i to normalna stvar u životu jedne planete.
Izvor: www.kurir-info.rs 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries