Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sat10312020

Last update06:30:53 PM

Deponije ugrožavaju reku Lim

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Divlje deponije su najveći problem za očuvanje Lima, koji protiče kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, ukazano je danas u Prijepolju na regionalnoj konferenciji o zaštiti te reke.
Na konferenciji pod nazivom "Lim - zajednička briga, izazovi i mogućnosti" učestvovali su predstavnici lokalne i republičke vlasti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 
Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović rekao je da će ta i susedne opštine, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, nastaviti izgradnju zajedničke deponije Banjica. 
"Reka Lim povezuje u jedinstvenu regiju devet opština i tri države i to znači da je Lim zajedničkki resurs. Zato je i važno da ova konferencija ali i dalje aktivnosti posluže svima da uočimo zajedničke probleme i da ih zajednički rešavamo", rekao je Zindović. 
Crnogorski pomoćnik ministra za poljoprivredu i ruralni razvoj Velizar Vojinović rekao je da Crna Gora ima sporazume sa Hrvatskom i Albanijom o upravljanju čvrstim otpadom, a da želi da to pitanje reši i sa Srbijom i BiH. 
U radu konferencije učestvovali su i predstavnici Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Srbije, a direktor Akcije "Očistimo Srbiju" Milan Kindjić je rekao da je do sada uglavnom registrovan problem upravljanja čvrstim komunalnim otpadom u koritu i priobalju Lima, ali da ove godine ti problemi moraju biti rešeni. 
Na konferenciji je odredjen stručni tim sačinjen od predstavnika svih institucija koje su učestvovale u njenom radu, da već tokom sutrašnjeg dana sačini operativni plan zajedničkih aktivnosti radi zaštite reke Lim.

 

 

Izvor: www.smedia.rs 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries