Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri05242019

Last update06:30:53 PM

Šaljivdžije obojile reku u zeleno

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija, popularnoj turističkoj destinaciji, nepoznate šalljivdžije obojile reku Goldstrim u fluorescentnu zelenu boju.

Kako je neko uspeo da celu reku oboji u zelenu bila je misterija sve dok testovima nije otkriveno da se radi o fluorescinu, indikatoru koji nije štetan. Reka je bila obojena nekoliko sati, a kako materija koja je sipana u vodu nije otrovna, ribe su prošle bez povreda, osim što pretpostavljamo da su bile malo zbunjene.

Izletnik koji se našao u blizini reke snimio je nesvakidašnji prizor i video postavio na JuTjub gde ga je do sada pogledalo više 900.000 ljudi.

{youtubejw}aO_-gwiteFE{/youtubejw}

"Prilikom šetnje sa prijateljima primetio sam neobičnu boju reke. Nisam očekivao da se nešto slično može dogoditi na ovom mestu koje je atraktivna turistička destinacija. Svi su bili iznenađeni prizorom. Nikome nije bilo jasno šta se zapravo dogodilo. Bio je to interesantan dan".

Fluorescin je prethodno korišćen za bojenje reke Čikago na dan Svetog Patrika, ali je njegova upotreba zabranjena 1962. godine, pa se sada umesto njega koriste boje biljnog porekla.

 

Izvor: www.vesti-online.com

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries