Moja Lađa

sajt u test verziji!

Tue07142020

Last update06:30:53 PM

Biciklima propali kroz led

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

APATIN - Ištvan Erdeš (56) iz Kupusine preminuo je prekjuče kada je upao u hladnu vodu rukavca Dunava kroz led, kod čarde „Brunaj“. Sa Ištvanom su upali u vodu i njegov brat Janoš Erdeš (58) i sinovac Danijel Mišura (24), koji su uspeli da se spasu.

Trojica meštana Kupusine biciklima su došli na zaleđeni rukavac Dunava, kod čarde „Pčela“, u nameri da u ledu naprave rupe kako bi lovili štuku. Led debljine oko tri centimetra je popustio i sva trojica su sa biciklima propala u vodu. Najmlađi Danijel je uspeo da se izvuče, na led je izvukao potom i Ištvana, koji je smogao snage samo da mladiću kaže da spase i njegovog brata, a zatim je preminuo.

Danijel i Janoš su nekako uspeli da se dokopaju čarde „Brunaj“, na oko tridesetak metara od mesta nesreće.

 - Mokri i promrzli, oko 7.30 došli su do naše čarde. Ustao sam iz kreveta kada sam čuo zapomaganje. Supruga je odmah naložila vatru i skuvala čaj, dok sam im ja skidao mokru odeću. Cvokotali su i nisu mogli da progovore nijednu reč. Lekar iz Hitne pomoći je tražio mast i najlon i tako zamotan Janoš je za petnaestak minuta došao sebi - priča Ivica Grumilović, vlasnik čarde „Brunaj“, koji je i sam posle tog šoka imao srčanih problema, dok njegova žena Marija dodaje da su Janoš i Danijel tek oko 10.30 uspeli da ispričaju šta se događalo kobnog jutra na ledu.

Vikendaši na kupusinskoj čardi su beživotno telo Ištvana uz pomoć merdevina uspeli da dovuku do obale. Meštani kažu da je preminuli Ištvan radio u brodogradilištu i kao srčani bolesnik je penzionisan.

Ribočuvar Ištvan Šota priča da se tokom zime rukavac zaledi i da je led sa jedne strane debljine oko tri centimetra, ali je sa druge strane obale tanji.

- Stanovnici Kupusine zaleđeni rukavac koriste za klizanje. Iskusniji znaju da je led na mestima gde je beo kao papir vrlo tanak - kaže Šota, navodeći da je dubina vode na mestu nesreće oko 1,30 metara i da je verovatno hladnoća uticala na smrt Ištvana Erdeša.

 

Izvor: www.blic.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries