Moja Lađa

sajt u test verziji!

Fri05242019

Last update06:30:53 PM

Novi segment glavnog raspona mosta na Adi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Most na Adi produžen je za još 16 metara podizanjem osmog segmenta, čime je glavni raspon mosta dostigao 156 metara od ose pilona.

Čelični element od 340 tona je po hladnom i maglovitom vremenu bezbedno dovezen baržom sa gradilišta na Maloj Adi i pozicioniran ispod mosta, a zatim je pomoću "derik" krana podignut 22 metra, na visinu kolovozne konstrukcije. Tokom jučerašnjeg dana čelični segment je spojen uz do sada izgrađen deo mostovske konstrukcije, a njegovo potpuno zavarivanje završiće se u narednih deset dana.

Na delu gradilišta na Maloj Adi u toku je predmontaža sledeća dva čelična segmenata glavnog raspona, a njihova ugradnja očekuje se tokom januara.

Na samom glavnom rasponu montirano je do sada sedam pari kosih kablova, dok je na zadnjem rasponu završena montaža osmog para. Posle završetka izgradnje 175 metara betonskog dela pilona pristupilo se skidanju oplate i lifta sa konstrukcije pilona, a svi dalji radovi na postavljanju kablova i završetku pilona odvijaće se uz pomoć krana.

Na pristupnim putevima mostu uklonjeni su svi objekti na lokacijama na kojima će izvođači biti uvedeni u posao početkom januara, a u okviru prethodnih radova postavljene su i zaštitne ograde oko gradilišta.

 

Izvor: www.novosti.rs

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries